Regenboogsalade met Wortel, Rode Biet en Vegan Fetastukjes
Deze kleurrijke en gezonde regenboogsalade is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht. De combinatie van knapperige groenten, zoete biet en romige vegan fetastukjes zorgt voor een heerlijke smaakexplosie!
Benodigdheden
- Saladeschaal
- Schilmesje
- Snijplank
- Rasp
Ingrediënten
- 1 grote wortel (geraspt)
- 1 kleine rode biet (gekookt en in blokjes)
- 150 g vegan fetakaas (in blokjes)
- 1/2 komkommer (in blokjes)
- 1 kleine rode paprika (in blokjes)
- 1 avocado (in plakjes)
- Handje rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Voorbereiding van de groenten (10 minuten): Schil de wortel en rasp deze. Kook de rode biet totdat deze zacht is en snijd deze vervolgens in blokjes. Snijd de komkommer, paprika en avocado in blokjes/plakjes.
- Salade samenstellen (5 minuten): Neem een saladeschaal en voeg de geraspte wortel, blokjes rode biet, komkommer, rode paprika, avocado en rucola toe.
- Vegan fetakaas toevoegen (2 minuten): Voeg de blokjes vegan fetakaas aan de salade toe.
- Dressing maken (3 minuten): Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Roer goed door elkaar.
- Dressing toevoegen (2 minuten): Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed worden verspreid.
- Serveren (1 minuut): Serveer de regenboogsalade direct in de saladeschaal of op individuele borden.
Tijdslijn
- Voorbereiding van de groenten: 10 minuten
- Salade samenstellen: 5 minuten
- Vegan fetakaas toevoegen: 2 minuten
- Dressing maken: 3 minuten
- Dressing toevoegen: 2 minuten
- Serveren: 1 minuut
Totaaltijd
23 minuten
Geniet van deze kleurrijke en voedzame regenboogsalade vol vitaminen en mineralen!
Reacties