Quinoa Salade met Gegrilde Aubergine en Tahini
Dit zoutarme recept voor een quinoa salade met gegrilde aubergine en tahini is niet alleen gezond, maar ook eenvoudig te bereiden. Perfect als lichte lunch of als bijgerecht.
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Kookpan met deksel
- Grillpan of contactgrill
- Grote lepel
- Mixlepel
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 1 grote aubergine
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 g kerstomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tahini
- 2 eetlepels citroensap
- Olijfolie (extra vierge)
- Versgemalen peper naar smaak
- Verse peterselie (optioneel voor garnering)
Stappen
- Quinoa Koken (15 minuten)
- Breng 300 ml water aan de kook in een kookpan.
- Voeg de quinoa toe en een beetje olijfolie. Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat het 15 minuten koken tot al het water is opgenomen.
- Aubergine Voorbereiden en Grillen (20 minuten)
- Snijd de aubergine in dunne plakken.
- Verhit de grillpan of contactgrill op middelhoog vuur.
- Besprenkel de plakken aubergine met een beetje olijfolie en leg ze in de grillpan. Grill ze 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
- Groenten Voorbereiden (10 minuten)
- Snijd de rode en gele paprika’s in blokjes en halveer de kerstomaten.
- Hak de knoflook fijn.
- Salade Maken (5 minuten)
- In een grote kom, meng de gekookte quinoa met de gegrilde aubergine, paprika’s, kerstomaten en knoflook.
- Voeg de tahini en het citroensap toe. Meng goed door elkaar.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Serveren (5 minuten)
- Verdeel de salade over borden en garneer met verse peterselie indien gewenst.
Totaal Tijd: 55 Minuten
Geniet van je zelfgemaakte zoutarme quinoa salade met gegrilde aubergine en tahini! Deze smakelijke en voedzame maaltijd is niet alleen gezond, maar ook snel te bereiden.
Reacties