Pittige Kip Pad Thai met Volkoren Noedels
Benodigdheden:
- Wok of grote pan
- Houten lepel of spatel
- Maatbekers en -lepels
- Kookpan voor noedels
Ingrediënten:
- 250 gram volkoren noedels
- 300 gram kipfilet, in dunne reepjes
- 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld arachideolie)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt (voeg meer toe voor extra pittigheid)
- 2 eieren
- 100 gram taugé
- 2 lente-uien, in ringetjes
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 1 eetlepel suiker
- 1 limoen, in partjes
- 1 handje gehakte pinda’s (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen:
- Noedels koken: Breng een pan met water aan de kook. Voeg de volkoren noedels toe en kook ze volgens de verpakking (meestal 6-8 minuten). Giet af en zet opzij.
- Kip bakken: Verhit de olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de kip uit de pan en zet opzij.
- Aromaten toevoegen: In dezelfde wok, voeg het knoflook en de rode peper toe. Bak dit ongeveer 1-2 minuten tot het aroma vrijkomt.
- Eieren roeren: Klop de eieren in een kom en giet ze in de wok. Roer het mengsel snel door totdat het begint te stollen (ongeveer 2 minuten).
- Noedels en saus mengen: Voeg de gekookte noedels, kip, taugé, lente-uien, vissaus, tamarindepasta en suiker toe. Meng alles goed door elkaar en bak nog 2-3 minuten, totdat alles goed verwarmd is.
- Serveren: Serveer de Pad Thai in diepe borden. Garneer met gehakte pinda’s en een partje limoen aan de zijkant.
Tijdslijn:
- Koken van de noedels: 8 minuten
- Kip bakken: 7 minuten
- Aromaten bakken en eieren roeren: 3 minuten
- Noedels en saus mengen: 3 minuten
- Totale bereidingstijd: Ongeveer 20-25 minuten
Geniet van je Pittige Kip Pad Thai met Volkoren Noedels!
Reacties