Pittige Goulash met Paprika (Zoutarm Recept)
Deze pittige goulash met paprika is een heerlijk en zoutarm recept dat vol smaak zit. Volg de onderstaande stappen om dit gerecht eenvoudig te bereiden. Ideaal voor een gezond diner!
Benodigdheden
- Grote kookpot of Dutch oven
- Snijplank
- Sharp knife
- Houten lepel of spatel
- Maatlepels
- Kom voor marinade
Ingrediënten
- 500 g mager rundvlees (bijvoorbeeld sukade of riblappen), in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 theelepels paprikapoeder (zoet of gerookt, naar keuze)
- 1 theelepel milde chilipoeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 500 ml water of zoutvrije groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Stappen om te Volgen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes.
Stap 2: Vlees marineren (5 minuten)
Plaats het rundvlees in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder en de chilipoeder toe. Meng goed door elkaar en laat het 5 minuten staan in de keuken.
Stap 3: Bakken (15 minuten)
Verhit een grote kookpot of Dutch oven op middelhoog vuur. Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe en bak het rundvlees in porties goudbruin aan alle kanten. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Stap 4: Groenten toevoegen (10 minuten)
In dezelfde pan, voeg de gesnipperde uien, knoflook en paprika’s toe. Bak dit gedurende 10 minuten tot de uien glazig zijn.
Stap 5: Samenvoegen (5 minuten)
Voeg het rundvlees terug in de pan met de groenten. Voeg de tomatenblokjes, water of groentebouillon en oregano toe. Roer alles goed door.
Stap 6: Koken (1 uur)
Breng de goulash aan de kook. Zet het vuur laag en laat het met deksel ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
Stap 7: Serveren (5 minuten)
Na een uur is de goulash klaar. Proef en voeg indien nodig peper toe. Serveer de goulash warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie.
Totaal tijd
Ongeveer 1 uur en 45 minuten van begin tot eind.
Geniet van je zelfgemaakte, pittige goulash met paprika, gerustgesteld dat het een zoutarm recept is dat past binnen een gezonde levensstijl!









Reacties