Pittige Avocado-Pindasoep met Kokosmelk
Deze heerlijke en romige soep combineert de smaken van avocado en pindakaas met een pittige kick. Perfect voor een lichte lunch of als voorgerecht.
Benodigdheden
- Soeppan
- Blender of staafmixer
- Snijplank
- Koksmes
- Leeg soepbord
Ingrediënten
- 2 ripe avocado’s
- 200 ml kokosmelk
- 100 g pindakaas (bij voorkeur natuurlijk)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 rode peper, fijngehakt (meer of minder naar smaak)
- 750 ml groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 limoen, sap
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (ter garnering)
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper fijn.
Stap 2: Bakken (5 minuten)
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak deze gedurende 3-5 minuten tot de ui glazig is.
Stap 3: Koken (10 minuten)
Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten koken om de smaken te laten mengen.
Stap 4: Mixen (5 minuten)
Haal de pan van het vuur en voeg de avocado, kokosmelk en pindakaas toe. Pureer het geheel met een blender of staafmixer tot een mooie, romige soep.
Stap 5: Op smaak brengen (5 minuten)
Voeg het sap van de limoen toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
Stap 6: Serveren (5 minuten)
Serveer de soep in borden en garneer met verse koriander. Geniet van je pittige avocado-pindasoep met kokosmelk!
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Bakken: 5 minuten
- Koken: 10 minuten
- Mixen: 5 minuten
- Op smaak brengen: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Totaal: 40 minuten
Reacties