Pindasoep met Kip
Welkom in de wereld van de Afrikaanse keuken! Vandaag gaan we een heerlijke pindasoep met kip maken in de slowcooker. Dit gerecht is niet alleen vol van smaak, het is ook laag in verzadigd vet en rijk aan gezonde vetzuren. Perfect voor je bloedvaten en immuunsysteem!
Ingrediënten
- 500g kipfilet, in blokjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 wortel, in kleine stukjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400g tomatenblokjes (uit blik)
- 250ml kippenbouillon
- 200g pindakaas (natuurlijk, zonder toegevoegd suiker)
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 1 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat extra pit)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Begin met het verhitten van een beetje olie in een pan. Bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Kip toevoegen: Voeg de kipblokjes toe en bak deze een paar minuten door totdat ze aan alle kanten een beetje bruin zijn.
- Voeg de groenten toe: Doe de wortel, paprika en gember erbij. Roer alles goed door.
- Pindasaus maken: Meng in een kom de pindakaas met de tomatenblokjes en de kippenbouillon totdat er een gladde saus ontstaat.
- Combineer: Voeg het pindakaasmengsel toe aan de slowcooker, samen met de gebakken kip en groenten. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
- Koken: Zet de slowcooker aan op de laagste stand en laat het gerecht 6 tot 8 uur koken. Als je minder tijd hebt, kun je de hoge stand gebruiken voor 3 tot 4 uur.
- Serveren: Wanneer de soep klaar is, proef en pas de kruiden aan indien nodig. Serveer de pindasoep in kommen en garneer met verse koriander.
Geniet van je maaltijd!
Deze pindasoep met kip is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar het is ook een voedzaam en gezond gerecht dat je goed zal doen. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Je zult versteld staan van de rijke smaken! Eet smakelijk!
Reacties