Pastinaakblad Pesto – Zoutarm Recept
Deze heerlijke pastinaakblad pesto is een perfect alternatief voor traditionele pesto. Het is niet alleen zoutarm, maar ook vol van smaak en een geweldige manier om verspilling te voorkomen door de bladeren van de pastinaak te gebruiken!
Benodigdheden
- K keukenmachine
- Snijplank
- Mes
- Leeg glazen potje (voor het opslaan van de pesto)
- Spatel
Ingrediënten
- 100g pastinaakbladeren (schoongemaakt en grof gehakt)
- 50g ongebrande pijnboompitten
- 50g Parmezaanse kaas (geraspt, optioneel voor een veganistische versie)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 120ml extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap (versgeperst)
- Peper naar smaak
Stappen
- Voorbereiding van de ingrediënten (10 minuten)
Begin met het wassen van de pastinaakbladeren. Droog ze goed af met een schone keukendoek. Hak ze vervolgens grof op een snijplank. - Roosteren van de pijnboompitten (5 minuten)
Verhit een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze tot ze lichtbruin zijn en beginnen te geuren. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden. Zet ze daarna opzij om af te koelen. - Pesto maken (5 minuten)
Doe de pastinaakbladeren, pijnboompitten, Parmezaanse kaas (indien gebruikt), knoflook, citroensap en een snufje peper in de keukenmachine. Mix dit goed door elkaar tot alles fijngehakt is. - Olijfolie toevoegen (2 minuten)
Terwijl de keukenmachine draait, voeg je langzaam de olijfolie toe. Blijf mixen tot de pesto de gewenste consistentie heeft. Je kunt meer olijfolie toevoegen als je een dunnere pesto wilt. - Afmaken en opslaan (3 minuten)
Proef de pesto en pas de smaak aan indien nodig. Schep de pesto in een schoon glazen potje en bewaar het in de koelkast. De pesto blijft ongeveer een week goed.
Totaal tijd
Circa 25 minuten om deze heerlijke zoutarme pastinaakblad pesto te bereiden!
Tip
Serveer deze pesto met volkorenpasta, als smeersel op brood of als dip voor rauwkost. Geniet van de gezonde en smakelijke variatie!









Reacties