Pasta met Geroosterde Paprika en Fetakaas
Welkom bij een heerlijk en gezond Grieks recept dat je smaakpapillen zal verwennen! Deze pasta met geroosterde paprika en fetakaas is niet alleen een genot voor de zintuigen, maar ook rijk aan vezels en antioxidanten. Perfect voor een gezonde spijsvertering, en een ware vriend voor je darmen en hart!
Ingrediënten
- 300 g volkoren pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 2 grote rode paprika’s
- 200 g fetakaas (of een plantaardig alternatief)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 50 g pijnboompitten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Een handvol verse basilicum, gescheurd
- Peper en zout naar smaak
Benodigdheden
- Een oven
- Een grote pan
- Een ovenschaal
- Een spatula
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat.
- Rooster de paprika’s: Besprenkel de paprika’s met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout. Rooster ze in de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze zacht en lichtgekaramelliseerd zijn.
- Kook de pasta: Breng ondertussen een grote pan water aan de kook en voeg de volkoren pasta toe. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot ‘al dente’. Giet af en zet opzij.
- Bak de ui en knoflook: Verhit de resterende olijfolie in een grote pan. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak ze op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
- Pasta mixen: Zodra de paprika’s klaar zijn, haal je ze uit de oven en snijd je ze in reepjes. Voeg de geroosterde paprika, gekookte pasta, balsamicoazijn, pijnboompitten en gescheurde basilicum toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveren: Serveer de pasta in diepe borden en verkruimel de fetakaas erover. Garneer eventueel met extra basilicum.
Genieten maar!
Dit gerecht is niet alleen smaakvol, maar ook een uitstekende keuze voor een lichte en voedzame maaltijd. Laat de smaken van de geroosterde paprika en fetakaas met elkaar versmelten terwijl je geniet van deze gezonde en kleurrijke pasta met geroosterde paprika en fetakaas. Eet smakelijk en laat je inspireren door de Griekse keuken!
Reacties