Overnight Oats met Walnoten en Appel
Dit is een zoutarm recept!
Dit recept voor overnight oats is niet alleen gezond, maar ook heerlijk vullend. Ideaal voor een snel en voedzaam ontbijt zonder extra zout.
Benodigdheden
- 1 grote kom of mengbeker
- 1 vork of lepel
- 1 maatbeker
- 1 glazen pot of afgesloten bakje
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 200 ml ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
- 1 kleine appel (bij voorkeur een zoete, zoals een Gala of Elstar)
- 30 gram walnoten, grof gehakt
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel voor zoetheid)
- Kaneel naar smaak
Stappen
- Havermout mengen (5 minuten)
In een grote kom of mengbeker, voeg de havermout en amandelmelk samen. Meng deze goed met een vork of lepel totdat de havermout goed is geïmpregneerd met de melk. - Zoetstof en kruiden toevoegen (2 minuten)
Voeg indien gewenst de honing of ahornsiroop en een snufje kaneel toe aan het havermout-mengsel. Roer dit goed door. - Appel voorbereiden (5 minuten)
Was de appel, snijd deze in kleine blokjes op de snijplank en verwijder het klokhuis. Voeg de appelblokjes toe aan het havermout-mengsel en roer dit voorzichtig door. - Walnoten toevoegen (2 minuten)
Voeg de grof gehakte walnoten toe aan het mengsel en meng alles opnieuw voorzichtig door elkaar. - Oats opslaan (1 minuut)
Giet het mengsel in een glazen pot of afgesloten bakje. Sluit deze goed af en zet in de koelkast voor minstens 4 uur of bij voorkeur een hele nacht. - Serveren (1 minuut)
De volgende ochtend, haal je de overnight oats uit de koelkast. Je kunt eventueel nog een beetje extra kaneel of walnoten bovenop doen. Geniet ervan!
Tijdslijn
Totaal: 16 minuten + 4 uur of meer in de koelkast
- Bereidingsduur: 16 minuten
- Rusttijd: minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht)
Dit recept is een heerlijke, zoutarme optie voor je ontbijt waar je volop van kunt genieten, zelfs als je weinig zout in je dieet wilt hebben!
Reacties