Recept: Orzo met Zuurkool & Gerookte Kip
Benodigdheden:
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
Ingrediënten:
- 250 g orzo
- 300 g zuurkool, goed uitgelekt
- 200 g gerookte kipfilet, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering
Te nemen stappen:
Stap 1: Koken van de orzo (10 minuten)
Kook in een grote pan gezouten water en voeg de orzo toe. Kook deze 8-10 minuten volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente is. Giet af in een zeef en zet opzij.
Stap 2: Uien en knoflook bereiden (5 minuten)
Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
Stap 3: Zuurkool en kip toevoegen (5 minuten)
Voeg de uitgelekte zuurkool, blokjes gerookte kip en komijnpoeder toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het geheel 5 minuten op laag vuur verwarmen.
Stap 4: Orzo mengen (3 minuten)
Voeg de gekookte orzo toe aan de pan met zuurkool en kip. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat het nog 2-3 minuten op laag vuur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Stap 5: Serveren (2 minuten)
Schep de orzo met zuurkool en gerookte kip op borden en garneer met verse peterselie.
Totaal kooktij: 25 minuten
Geniet van je heerlijke orzo met zuurkool en gerookte kip!
Reacties