Recept: Orzo met Verse Spinazie & Gebakken Zalm
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Chopping board
- Keukenmes
- Servies
Ingrediënten
- 250g orzo
- 300g verse spinazie
- 2 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk)
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 citroen (sap en rasp)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
Stappenplan
- Kook de orzo (10 minuten):
Kook in een grote pan met gezouten water de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij. - Bakken van de zalm (10 minuten):
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalmfilets toe en bak ze 5 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de zalm uit de pan en zet opzij. - Spinazie en knoflook toevoegen (5 minuten):
In dezelfde pan, voeg indien nodig nog wat olijfolie toe en bak de fijngesneden knoflook kort aan (auwie, let op dat het niet verbrandt!). Voeg vervolgens de spinazie toe en bak 2-3 minuten tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. - Mixen van de ingrediënten (5 minuten):
Voeg de gekookte orzo toe aan de pan met spinazie en meng goed. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe en roer alles door elkaar. - Serveren:
Verdeel de orzo met spinazie over de borden en leg de gebakken zalmfilets erop. Garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.
Totaal bereidingstijd
30 minuten
Reacties