Orzo met Kip & Peulvruchten in Tomatensaus
Benodigdheden:
- Kookpot
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten:
- 250g orzo
- 400g kipfilet, in blokjes
- 1 blik (400g) kikkererwten, uitgelekt
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of basilicum voor garnering (optioneel)
Stappen:
- Voorbereiding (5 minuten): Snijd de kipfilet in blokjes en hak de ui en knoflook fijn.
- Kook de orzo (10 minuten): Kook in een grote pan met gezouten water de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Kip bakken (8 minuten): Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kip toe en bak ze goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Ui en knoflook toevoegen (3 minuten): Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan de pan met kip. Bak totdat de ui glazig is, ongeveer 2-3 minuten.
- Tomatensaus maken (5 minuten): Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, gerookte paprikapoeder en oregano toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Orzo toevoegen (2 minuten): Voeg de gekookte orzo toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat nog 2 minuten op laag vuur staan totdat alles goed verwarmd is.
- Serveren (5 minuten): Serveer de orzo met kip en peulvruchten in tomatensaus warm, eventueel garneerd met verse peterselie of basilicum.
Totaal tijd: Ongeveer 38 minuten
Reacties