Recept: Orzo met Geroosterde Wortels & Tahin-dressing
Benodigdheden:
- Bakplaat
- Kookpan
- Mengkom
- Grote lepel
- Keukenweegschaal
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten:
- 200 g orzo
- 400 g wortels
- 3 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 50 g tahin
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 el citroensap
- Water (voor de tahin-dressing)
- Verse peterselie, ter garnering
Stappen:
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes.
Stap 2: Wortels roosteren (25 minuten)
- Leg de wortels op een bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Rooster de wortels in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, totdat ze goudbruin en zacht zijn.
Stap 3: Orzo koken (10 minuten)
- Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking in gezouten water (ongeveer 8-10 minuten).
- Giet de orzo af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 4: Tahin-dressing maken (5 minuten)
- In een mengkom, meng je de tahin, geperste knoflook, citroensap en 1-3 el water tot een gladde dressing. Voeg meer water toe indien nodig voor de gewenste consistentie.
Stap 5: Alles samenvoegen (5 minuten)
- In een grote mengkom, combineer je de gekookte orzo met de geroosterde wortels.
- Voeg de tahin-dressing toe en meng goed door elkaar.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Totaal tijd: 55 minuten
Serveer Suggestie:
Dit gerecht kan warm of op kamertemperatuur geserveerd worden en is perfect als bijgerecht of als hoofdgerecht voor een lichte maaltijd.
Reacties