Orzo met Geitenkaas & Gekaramelliseerde Ui
Benodigdheden:
- Pan voor koken
- Koekenpan voor het karamelliseren
- Houten lepel
- Serveerschaal
Ingrediënten:
- 250 g orzo
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 200 g zachte geitenkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie ter garnering (optioneel)
Stappen:
- Kook de orzo: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de orzo toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 8-10 minuten). (Tijd: 10 minuten)
- Karamelliseer de ui: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen toe en bak ze gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de honing en tijm toe en blijf roeren tot de uien goudbruin en gekaramelliseerd zijn (ongeveer 10-15 minuten). (Tijd: 15 minuten)
- Bewaar de orzo: Giet de orzo af en voeg deze toe aan de pan met de gekaramelliseerde ui. Meng het goed door elkaar, zodat de smaken worden opgenomen. (Tijd: 5 minuten)
- Voeg de geitenkaas toe: Verkruimel de geitenkaas over de orzo en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout. (Tijd: 5 minuten)
- Serveren: Serveer de orzo warm, gegarneerd met verse peterselie indien gewenst. (Tijd: 2 minuten)
Totaalbereidingstijd: Ongeveer 37 minuten
Reacties