Orzo met Gegrilde Halloumi & Gemarineerde Tomaatjes
Dit heerlijke recept voor orzo met gegrilde halloumi en gemarineerde tomaatjes is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij het diner. Het is eenvoudig te maken en vol van smaak!
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Pan voor koken
- Grillpan of barbecue
- Kom voor marineren
- Cooking spoon
- Snijplank en mes
Ingrediënten
- 250 g orzo
- 200 g halloumi
- 250 g cherrytomaatjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Verse basilicum, naar smaak
- Peper en zout, naar smaak
Stappen
- Kook de orzo: Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout en de orzo toe. Kook gedurende 8-10 minuten of tot al dente. Giet af en zet apart.
- Marineer de tomaatjes: Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Meng in een kom de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie, balsamicoazijn, geperste knoflook, peper en zout. Laat deze minstens 10 minuten marineren.
- Grill de halloumi: Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en voeg de laatste eetlepel olijfolie toe. Grill de halloumi ongeveer 3-4 minuten aan elke kant tot hij goudbruin en knapperig is.
- Combineer alles: Meng de gekookte orzo met de gemarineerde tomaatjes (incl. de marinade) in een grote kom. Snijd de gegrilde halloumi in kleinere stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Roer voorzichtig door zodat alles goed gemengd is.
- Serveer: Garneer met verse basilicum en eventueel nog wat extra peper en zout naar smaak. Serveer de orzo warm of op kamertemperatuur.
Tijdslijn
- Koken van orzo: 10 minuten
- Marineertijd voor tomaatjes: 10 minuten (kan tegelijkertijd met de orzo)
- Grillen van halloumi: 8 minuten
- Totale bereidingstijd: 28 minuten
Geniet van deze smakelijke orzo met gegrilde halloumi en gemarineerde tomaatjes!
Reacties