Noorse Visstoofpot met Dille
Welkom bij dit heerlijke recept voor een Noorse visstoofpot met dille! Dit gerecht is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar het stimuleert ook een gezonde darmflora en is goed voor je darmen. Laten we samen de keuken in duiken en dit voedzame gerecht bereiden!
Ingredienten
- 400 g verse witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw of heilbot)
- 300 g garnalen (gepeld)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 1 liter visbouillon (bij voorkeur zelfgemaakt)
- 200 ml kokosmelk
- 1 bosje verse dille, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote Dutch oven op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook, aardappelen en wortel toe. Bak dit gedurende 5 minuten terwijl je regelmatig roert.
- Giet de visbouillon en de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten sudderen totdat de groenten gaar zijn.
- Voeg nu de witte vis en garnalen toe. Laat dit nog eens 5-7 minuten koken, totdat de vis mooi gaar is.
- Breng op smaak met zout, peper en de fijngehakte dille. Roer goed door en laat het nog een minuutje op het vuur staan.
Serveer en Geniet!
Serveer deze heerlijk geurige visstoofpot in mooie kommen, garneer met extra dille voor een frisse touch, en geniet van de rijke smaken en het gezonde gevoel dat deze maaltijd je biedt. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie!
Tip: Serveer erbij met een sneetje volkorenbrood of een frisse groene salade voor een complete maaltijd vol voedingsstoffen die goed zijn voor je darmen!
Smakelijk eten!
Reacties