Noedelsalade met Sesamdressing en Edamame
Benodigdheden:
- Grote kom
- Kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Koksmes
- Slakom
- Stokjes of vork
Ingrediënten:
- 200g noedels (bijvoorbeeld rijstnoedels of udon)
- 150g edamame (diepvries of vers)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in julienne gesneden
- 50g wortel, in julienne gesneden
- 4 bosuitjes, fijngehakt
- Enkele takjes verse koriander (optioneel)
Voor de sesamdressing:
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel honing of agavesiroop
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel sesamzaadjes (voor garnering)
Te nemen stappen:
Stap 1: Noedels koken (10 minuten)
Kook een ruime pan water en voeg de noedels toe. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking (meestal 4-8 minuten). Roer af en toe om plakken te voorkomen.
Stap 2: Edamame koken (5 minuten)
Voeg de edamame toe aan de pan met kookwater in de laatste 5 minuten van de bereiding. Giet na het koken alles af in een zeef en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 3: Groenten bereiden (10 minuten)
Snijd de rode paprika, komkommer en wortel in de gewenste vormen. Hak de bosuitjes fijn en zet alles apart in een grote slakom.
Stap 4: Sesamdressing maken (5 minuten)
In een kleine kom, meng de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing en geperste knoflook. Klop alles goed door elkaar totdat het een gladde dressing vormt.
Stap 5: Salade samenstellen (5 minuten)
Voeg de gekookte noedels, edamame en gesneden groenten toe aan de slakom. Giet de sesamdressing erover en meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig wordt verdeeld.
Stap 6: Serveren (2 minuten)
Garneer de salade met sesamzaadjes en eventueel verse koriander. Serveer direct, of laat het enkele minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Totale bereidingstijd: 37 minuten
Geniet van je heerlijke noedelsalade met sesamdressing en edamame!
Reacties