Noedelsalade met Edamame, Wortel en Sesamdressing
Benodigdheden:
- Kookpan
- Slakom
- Zeef
- Mixkom
- Garde of vork
Ingrediënten:
- 150 g noedels (bijvoorbeeld rijst- of udonnoedels)
- 100 g edamame (diepvries of vers)
- 1 grote wortel, julienne gesneden
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 paprika, in blokjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel sesamzaadjes (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Stappen:
-
Stap 1: Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 5-7 minuten).
(Tijd: 7 minuten) -
Stap 2: Voeg in de laatste 2 minuten van de kooktijd de edamame toe aan de pan.
(Tijd: 2 minuten) -
Stap 3: Giet de noedels en edamame af in een zeef en spoel ze onder koud stromend water om het koken te stoppen.
(Tijd: 2 minuten) -
Stap 4: Doe de afgekoelde noedels en edamame in een grote mengkom. Voeg de julienne wortel, lente-ui en paprika toe.
(Tijd: 5 minuten) -
Stap 5: Maak de dressing door in een aparte kom de sojasaus, sesamolie, honing en rijstazijn goed te mengen.
(Tijd: 2 minuten) -
Stap 6: Giet de dressing over de noedelsalade en meng alles goed door elkaar.
(Tijd: 2 minuten) -
Stap 7: Breng op smaak met zout en peper en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
(Tijd: 1 minuut) -
Stap 8: Serveer de salade direct of laat het een tijdje in de koelkast marineren voor een nog betere smaak.
(Tijd: 10 minuten op kamertemperatuur of tot 1 uur in de koelkast)
Totaalbereidingstijd: Ongeveer 30 minuten
Reacties