Mexicaanse Bonenschotel met Avocado
Dit recept voor een zoutarme Mexicaanse bonenschotel met avocado is niet alleen lekker maar ook gezond! Perfect voor een gezellige maaltijd, boordevol smaak en voedingsstoffen. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke schotel.
Benodigdheden
- Kookgerei: Grote pan, snijplank, scherp mes, houten lepel, maatbekers, kommen voor de ingrediënten.
- Servies: Diepe borden of kommen om de schotel te serveren.
Ingrediënten
- 2 blikken zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik maïs, afgespoeld en uitgelekt
- 1 grote rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 limoen, sap en rasp
- Verse koriander, fijngehakt (optioneel)
- Peper naar smaak
Stappen en Tijdlijn
- Voorbereiding (10 minuten):
- Was en snijd de paprika in blokjes.
- Hak de ui en pers de knoflook.
- Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met limoen sap.
- Koken (15 minuten):
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de paprika en knoflook toe en bak nog eens 2-3 minuten.
- Voeg de zwarte bonen, maïs, komijn, gerookte paprika en peper toe. Roer goed door en verwarm het geheel gedurende 5-7 minuten.
- Serveren (5 minuten):
- Neem de pan van het vuur en voeg het limoensap en de -rasp toe.
- Schep de bonenschotel in diepe borden of kommen.
- Top af met blokjes avocado en eventueel verse koriander.
Tips
Dit recept kan eenvoudig worden aangepast aan jouw smaak. Voeg bijvoorbeeld andere groenten toe of gebruik een andere soort bonen. Vergeet niet dat het zoutarme recept is, dus wees creatief met kruiden en specerijen om de smaken te versterken!
Geniet van je zelfgemaakte Mexicaanse bonenschotel met avocado!
Reacties