Mediterrane Kippenstoof met Tomaat en Olijven
Deze smaakvolle Mediterrane kippenstoof is een perfecte combinatie van sappige kip, rijpe tomaten en hartige olijven. Een heerlijk gerecht voor een gezellige avondmaaltijd!
Benodigdheden
- 1 grote braadpan met deksel
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 800 gram kippenbouten of -dij](optionele) met huid
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml kippenbouillon
- 150 gram groene of zwarte olijven, zonder pit
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, voor garnering
Stappen
- Verhit de olijfolie: Verwarm de olijfolie in de braadpan op middelhoog vuur.
- Kip bruin bakken: Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan beide zijden goudbruin, ongeveer 5-7 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Uien en knoflook bakken: Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe aan de pan. Bak gedurende 3-4 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg paprika toe: Voeg de blokjes paprika toe en bak nog eens 3 minuten.
- Tomaten en bouillon toevoegen: Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, oregano en tijm toe. Roer goed door.
- Kip toevoegen: Leg de kippenbouten terug in de pan, zorg ervoor dat ze gedeeltelijk onder het vocht staan. Breng op smaak met zout en peper.
- Stoven: Plaats de deksel op de pan en laat de stoofpot op laag vuur ongeveer 45 minuten sudderen, tot de kip gaar en zacht is.
- Olijven toevoegen: Voeg de olijven toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken zonder deksel.
- Serveren: Garneer met verse peterselie en serveer met rijst of crusty brood.
Tijdslijn
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 55 minuten
- Totaal: 1 uur 10 minuten
Eet smakelijk!
Reacties