Mediterrane Kip Penne met Zongedroogde Tomaten
Benodigdheden
- Pan voor pasta
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingredienten
- 300 gram penne pasta
- 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
- 100 gram zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 ml kippenbouillon
- 100 gram spinazie (vers)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Stap 1: Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10-12 minuten).
- Stap 2: Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Stap 3: Voeg de gesneden kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten gaar en goudbruin.
- Stap 4: Voeg de rode ui en knoflook toe en bak nog eens 2-3 minuten totdat de ui glazig is.
- Stap 5: Voeg de zongedroogde tomaten en kippenbouillon toe, roer goed door en laat dit 5 minuten sudderen.
- Stap 6: Voeg de spinazie toe en roer tot deze is geslonken (ongeveer 2 minuten).
- Stap 7: Giet de gekookte penne af en voeg deze toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar.
- Stap 8: Breng op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas indien gewenst.
Tijdslijn
- Koken van de pasta: 10-12 minuten
- Bereiding van de kip en groenten: 10 minuten
- Totaal: 20-22 minuten
Reacties