Marokkaanse Tajine met Vis en Groenten
Stap in de wereld van de smaken en geuren van Marokko met dit heerlijke recept voor een tajine vol verse vis en kleurrijke groenten. Deze maaltijd is niet alleen een lust voor het oog, maar ook rijk aan calcium en omega 3-vetzuren, wat bijdraagt aan een gezond hart en sterke botten. Laten we samen dit gezonde avontuur aangaan!
Ingrediënten
- 500g witte visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of tilapia)
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 2 wortels, in dunne plakken
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 citroen, in plakjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper (optioneel, voor wat extra pit)
- Zout en peper naar smaak
- Vers koriander of peterselie voor garnering
Benodigdheden
- Tajine of grote stoofpan
- Houten lepel
- Snijplank en mes
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie in de tajine of stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgette, paprika’s en wortels toe. Roer alles goed door en bak de groenten gedurende ongeveer 5 minuten.
- Strooi de komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper over de groenten en meng goed door elkaar.
- Leg de visfilets bovenop de groenten en schik de cherrytomaten en citroenplakken erover. Dek de pan af met het deksel.
- Laat het geheel op laag vuur sudderen voor ongeveer 20-25 minuten, tot de vis gaar is en de smaken optimaal zijn samengekomen.
- Garneer de tajine met verse koriander of peterselie voor een frisse touch.
Serveer met
Deze heerlijke tajine is perfect te combineren met couscous of vers brood om de smaakvolle saus op te deppen. Een frisse groentesalade maakt de maaltijd compleet.
Smakelijk eten!
Geniet van deze kleurrijke, gezonde en authentieke Marokkaanse maaltijd met je familie en vrienden. Laat je verrassen door de rijke smaken en geef je gezondheid een boost met deze voedzame ingrediënten. Eet smakelijk!
Reacties