Kwarkpannenkoeken met Vanille en Aardbeien
Benodigdheden:
- Pannenkoekenpan
- Grote mengkom
- Garde of mixer
- Spatel
- Dasher of serveerschaal
Ingrediënten:
- 250 gram kwark
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanille-suiker (15 gram)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- Boter of olie voor de pan
- 250 gram aardbeien, gewassen en in plakken gesneden
- Poedersuiker voor garnering (optioneel)
Stappen:
-
Voorbereiding (5 minuten):
Was de aardbeien en snijd ze in plakken. Zet ze opzij voor later.
-
Beslag maken (10 minuten):
In een grote mengkom, meng de kwark, eieren, suiker, vanille-suiker, bakpoeder en zout. Klop alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Voeg de bloem geleidelijk toe en meng tot alles goed is opgenomen.
-
Verhit de pan (5 minuten):
Verwarm de pannenkoekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
-
Pannenkoeken bakken (15 minuten):
Neem een kleine hoeveelheid beslag en giet dit in de pan. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.
Herhaal dit voor de rest van het beslag, voeg indien nodig meer boter of olie toe aan de pan.
-
Serveren (5 minuten):
Leg de pannenkoeken op een schaal en maak ze af met de gesneden aardbeien. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor een extra touch.
Totaalbereidingstijd: 40 minuten
Geniet van je heerlijke kwarkpannenkoeken met vanille en aardbeien!
Reacties