Kurkuma-Amandel Overnight Oats
Een zoutarm recept voor een voedzaam en smakelijk ontbijt!
Benodigdheden
- 1 grote kom
- 1 maatbeker
- 1 lepel
- 1 houten lepel of spatel
- 1 glazen pot of afsluitbare bak (voor het koelen)
Ingrediƫnten
- 50 gram havermout
- 200 ml amandelmelk (ongezoet)
- 1 theelepel kurkuma poeder
- 1 eetlepel honing of agavesiroop (optioneel, naar smaak)
- 30 gram amandelen, grofgehakt
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- Vers fruit (zoals banaan of bessen), ter garnering
Stappen
- Havermout Maken (5 minuten)
- Neem de grote kom en voeg de havermout en kurkuma poeder toe.
- Meng de droge ingrediƫnten goed door elkaar met de houten lepel.
- Voeg Amandelmelk Toe (2 minuten)
- Meet 200 ml amandelmelk met de maatbeker en voeg dit toe aan de kom.
- Als je zoet wilt, voeg dan de honing of agavesiroop toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg Specerijen en Amandelen Toe (3 minuten)
- Voeg de kaneelpoeder en de grofgehakte amandelen toe aan het mengsel.
- Roer alles goed door met de houten lepel of spatel, zodat de ingrediƫnten goed gemengd zijn.
- Koelen (overnacht)
- Schep het mengsel in de glazen pot of afsluitbare bak.
- Zet de pot in de koelkast en laat het een nacht staan (minimaal 4 uur) zodat de havermout kan wellen.
- Serveren (5 minuten)
- Haal de pot uit de koelkast en roer goed door.
- Garneer met vers fruit naar keuze en eventueel extra amandelen.
Totaal Tijd
Totaal actieve tijd: ongeveer 10 minuten
Koeltijd: minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht)
Geniet van een gezonde en smaakvolle start van jouw dag met deze Kurkuma-Amandel Overnight Oats, perfect voor een zoutarm dieet!









Reacties