Kruidige Kipspiesjes met Groentespies
Dit recept voor kruidige kipspiesjes met groentespies is perfect voor een zomerse barbecue of een heerlijke maaltijd thuis. Vol van smaak en eenvoudig te maken!
Benodigdheden
- Grill of barbecue
- Spiesjes (hout of metaal)
- Kom voor marineren
Ingredienten
- Kip Marinade:
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel citroensap
- Groentespies:
- 1 courgette, in plakken
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 200 g champignons, gehalveerd
- 1 rode ui, in stukken
Te nemen stappen
- Marineren (30 minuten – 1 uur): Meng in een kom de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijn, zout, peper en citroensap. Voeg de kipblokjes toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit 30 minuten tot 1 uur staan in de koelkast.
- Voorbereiden van groentespies (10 minuten): Rijg de courgette, paprika’s, champignons en rode ui om en om aan de spiesjes. Zorg ervoor dat je een mooie afwisseling hebt.
- Kipspiesjes maken (5 minuten): Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de andere spiesjes. Zorg ervoor dat de kipstukken niet te dicht op elkaar zitten zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
- Grillen of barbecueën (10-15 minuten): Verhit de grill of barbecue. Plaats de spiesjes op de grill en grill ze gedurende 10-15 minuten, draai ze regelmatig om. Zorg ervoor dat de kip goed gaar is voordat u ze serveert.
Tijdslijn
- Marineren: 30 minuten – 1 uur
- Voorbereiden groentespies: 10 minuten
- Kipspiesjes maken: 5 minuten
- Grillen: 10-15 minuten
Geniet van deze heerlijke kruidige kipspiesjes met groentespies! Serveer met een frisse salade of een lekkere dip.
Reacties