Kruidige bloemkool en bonenschotel
Bent u op zoek naar een heerlijk, voedzaam, en eenvoudig vegetarisch gerecht? Probeer dan deze kruidige bloemkool en bonenschotel. Dit recept is perfect voor een doordeweekse avond en zit vol met smaken en texturen die iedereen zal waarderen!
Benodigdheden
- Oven: Voor het roosteren van de bloemkool.
- Grote pan of wok: Voor het bereiden van de schotel.
- Snijplank en mes: Voor het snijden van de groenten.
- Mengkom: Voor het mengen van de specerijen en olie.
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 gram)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijn
- 1/4 theelepel chilipoeder (optioneel)
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Fijngehakte verse koriander voor garnering
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- In een mengkom, combineer de bloemkoolroosjes met 1 eetlepel olijfolie, gerookte paprikapoeder, kurkuma, komijn, zout, en peper. Meng goed zodat alle roosjes bedekt zijn met de specerijen.
- Verspreid de gekruide bloemkool op een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven voor 25 minuten of totdat ze goudbruin en zacht zijn.
- Terwijl de bloemkool roostert, verhit de resterende olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en sauteer tot ze transparant zijn.
- Voeg de knoflook en rode paprika toe en sauteer nog een paar minuten.
- Voeg de zwarte bonen toe aan de pan en warm goed door.
- Zodra de bloemkool geroosterd is, voeg je deze toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten op het vuur staan zodat de smaken goed mengen.
- Proef en adjusteer de kruiden indien nodig.
- Garneer met verse koriander voor het serveren.
Bereidingstijd
Totale tijd: 45 minuten (Voorbereiding: 15 minuten, Koken: 30 minuten)
Deze kruidige bloemkool en bonenschotel is niet alleen heerlijk maar ook gezond en voedzaam. Serveer met een frisse salade of naanbrood voor een complete maaltijd. Geniet van uw smaakvolle en gezonde diner!