Knapperige Tempé Saté met Pindasaus
Categorie: Vegetarisch Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Satéstokjes (hout of metalen)
- Grill of bakpan
- Keukenpapier
- Mes
- Kom voor marinade
Ingrediënten
- 250 g tempé, in reepjes gesneden
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gember, fijn geraspt
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of arachide)
- Zout en peper naar smaak
Pindasaus Ingrediënten
- 150 g pindakaas (natuur zonder suiker)
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel bruine suiker
- 1/2 theelepel sambal (naar smaak)
Stappen
-
Marineren van de tempé (30 minuten):
Meng in een kom de sojasaus, limoensap, knoflook, gember, olie, zout en peper. Voeg de tempé toe en laat minimaal 30 minuten marineren. -
Voorbereiden van de satéstokjes (10 minuten):
Week houten satéstokjes 10 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden tijdens het grillen. -
Saté maken (20 minuten):
Rijg de gemarineerde tempé aan de satéstokjes. Verwarm de grill of bakpan op middelhoog vuur en gril de saté ongeveer 10 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn. -
Pindasaus bereiden (10 minuten):
Meng in een pan de pindakaas, kokosmelk, sojasaus, limoensap, bruine suiker en sambal. Verwarm het mengsel op laag vuur en roer tot het glad en goed gemengd is.
Tijdslijn
- Marineren van de tempé: 30 minuten
- Voorbereiden van de satéstokjes: 10 minuten
- Saté maken: 20 minuten
- Pindasaus bereiden: 10 minuten
Serveeradvies
Serveer de knapperige tempé saté met de pindasaus en een frisse salade of rijst als bijgerecht. Geniet van je maaltijd!
Reacties