Kipfilet met Italiaanse kruiden en volkoren pasta
Een heerlijk, gezond en eenvoudig recept voor een voedzame maaltijd. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Benodigdheden
- 1 grote pan
- 1 koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- Voor de kip:
- 2 kipfilets (ongeveer 300 g)
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Voor de pasta:
- 250 g volkoren pasta (bijv. penne of fusilli)
- 750 ml water
- Zout voor het kookwater
- Voor de groenten (optioneel):
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g spinazie
Stappen
- Kook de pasta (duur: 10 minuten):
Breng in een grote pan 750 ml water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal zo’n 8-10 minuten. - Bereid de kip (duur: 15 minuten):
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kipfilets met zout, peper, Italiaanse kruiden en de geperste knoflook. Bak de kipfilets ongeveer 6-7 minuten aan elke kant, of totdat ze goed gaar zijn. - Voeg groenten toe (duur: 5 minuten):
Als je groenten gebruikt, voeg deze dan toe aan de koekenpan met de kip in de laatste 5 minuten van de bereiding. Roer goed door en laat de groenten iets slinken. - Pasta afgieten (duur: 2 minuten):
Wanneer de pasta gaar is, giet deze af in een vergiet. Bewaar een beetje van het kookwater voor later gebruik indien nodig. - Serveren (duur: 2 minuten):
Snijd de kip in plakjes en meng de volkoren pasta met de groenten en de kip. Voeg eventueel wat kookwater toe voor extra saus. Serveer direct.
Totaal tijd: 34 minuten
Geniet van je heerlijke kipfilet met Italiaanse kruiden en volkoren pasta!
Reacties