Kipfilet met Groene Asperges en Limoendressing
Dit heerlijke recept voor kipfilet met groene asperges en limoen dressing is perfect voor een lichte en gezonde maaltijd. Het is eenvoudig te maken en vol smaak!
Benodigdheden
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Serveerschaal
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 250g groene asperges
- 1 limoen (sap en rasp)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel honing
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse peterselie, voor garnering
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het voorbereiden van de ingrediënten. Snijd de kipfilets in dunne plakken en snijd de harde onderkant van de groene asperges af. Spoel de asperges af onder koud water.
Stap 2: Kip bakken (10 minuten)
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
Stap 3: Asperges roerbakken (5 minuten)
Voeg de resterende eetlepel olijfolie en de gehakte knoflook toe aan de pan. Voeg de groene asperges toe en roerbak ze gedurende 3-5 minuten tot ze felgroen en beetgaar zijn.
Stap 4: Limoendressing maken (5 minuten)
In een kleine kom, meng het sap en de rasp van de limoen met de honing. Roer goed door tot de honing volledig is opgelost. Voeg eventueel een snufje zout toe voor extra smaak.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Voeg de gebakken kipfilets weer toe aan de pan met de groene asperges en giet de limoen dressing erover. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kip bakken: 10 minuten
- Asperges roerbakken: 5 minuten
- Limoendressing maken: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Totaal: 35 minuten
Reacties