Kipfilet met Citroendressing en Gegrilde Groenten
Categorie: Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Kookgerei (snijplank, mes, kom)
- Keukenweegschaal
Ingrediënten
- Voor de kipfilet:
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Voor de citroendressing:
- 2 citroenen (sap en rasp)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel)
- Voor de gegrilde groenten:
- 1 courgette, in plakken
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 200 gram cherrytomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Voorbereiding (10 minuten):
- Verwarm de grillpan of barbecue voor.
- Snijd de groenten en meng ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Meng in een kom de citroensap, citroenrasp, olijfolie, honing, zout en peper voor de dressing.
- Kip marineren (15 minuten):
- Bestrooi de kipfilets met knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
- Laat de kipfilets 15 minuten marineren in het oliemengsel (bij voorkeur in de koelkast).
- Groenten grillen (10 minuten):
- Grill de groenten in de grillpan of op de barbecue gedurende ongeveer 10 minuten totdat ze gaar en lichtbruin zijn.
- Kip grillen (10 minuten):
- Grill de gemarineerde kipfilets op hoge temperatuur gedurende 5 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Serveren (5 minuten):
- Snijd de kip in plakjes en serveer met de gegrilde groenten.
- Besprenkel met de citroendressing en garneer met verse peterselie indien gewenst.
Totaaltijd
Ongeveer: 50 minuten
Reacties