Kip Tikka Masala met Magere Yoghurt
Benodigdheden:
- Kookpan
- Houten lepel
- Mes en snijplank
- Maatbekers en -lepels
- Grillpan of barbecue (optioneel)
Ingredienten:
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 200 g magere yoghurt
- 2 eetlepels vlees- of groentekruiden (tikka masala mix)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering
- Basmati rijst of naanbrood, voor serveren
Te nemen stappen:
- Marineren (30 minuten):
- Doe de blokjes kip in een kom en meng met 100 g magere yoghurt, 1 eetlepel tikka masala kruiden, kurkuma, komijn, koriander, cayennepeper (indien gebruikt), zout en peper.
- Laat dit minimaal 30 minuten marineren in de koelkast voor extra smaak.
- Koken (20 minuten):
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot hij zacht en goudbruin is (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de geperste knoflook en geraspte gember toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de gemarineerde kip toe aan de pan en bak deze rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Afmaken (5 minuten):
- Roer de resterende 100 g magere yoghurt door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel nog 2-3 minuten op zacht vuur staan.
- Serveren:
- Serveer de Kip Tikka Masala met basmati rijst of naanbrood en garneer met verse koriander.
Tijdslijn:
Reacties