Kip met Salade van Gegrilde Aubergine en Paprika
Benodigdheden:
- Grillpan of barbecue
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g kipfilet
- 2 aubergines
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Een handvol verse basilicum
- Peper en zout naar smaak
Stappen:
-
Kip voorbereiden (10 minuten):
Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met peper, zout en 1 eetlepel olijfolie. -
Aubergine en paprika grillen (15 minuten):
Snijd de aubergines en paprika’s in plakken. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en grill de groenten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg knoflook toe tijdens het grillen. -
Kip grillen (10 minuten):
Grill de kipstukjes in de grillpan totdat ze goudbruin en gaar zijn (ongeveer 5-7 minuten per kant). -
Salade samenstellen (5 minuten):
Snijd de gegrilde aubergine en paprika in kleinere stukken. Meng ze in een kom met de rauwe courgette, balsamicoazijn, basilicum en de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. -
Serveren (5 minuten):
Serveer de gegrilde kip op een bord en schep de salade ernaast. Garneer eventueel met extra basilicum.
Totaalbereidingstijd: 45 minuten
Reacties