Kip Kerrie Salade met Magere Kwark
Deze frisse en gezonde kip kerrie salade is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht. Met magere kwark als basis, is het een voedzame keuze die snel te maken is.
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Lepel
- Vork
Ingrediënten
- 250 g gekookte kipfilet, in blokjes
- 150 g magere kwark
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 kleine appel, in blokjes
- 50 g rozijnen
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen
- Kip voorbereiden: Snijd de gekookte kipfilet in blokjes en doe deze in een grote kom. (5 minuten)
- Kwark mengen: Voeg de magere kwark en kerriepoeder toe aan de kip en meng goed door elkaar. (3 minuten)
- Groenten en fruit toevoegen: Voeg de blokjes appel, komkommer, rozijnen en lente-ui toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar. (5 minuten)
- Breng op smaak: Voeg peper en zout naar smaak toe en roer alles nogmaals goed door. (2 minuten)
- Serveren: Serveer de salade in een mooie schaal en garneer desgewenst met verse peterselie. (3 minuten)
Totaal Tijd
Totaal benodigde tijd: 18 minuten
Geniet van je heerlijke en gezonde kip kerrie salade met magere kwark!
Reacties