Kip en courgettepasta met ricotta en verse basilicum
Benodigdheden
- Pan
- Koekenpan
- Bord
- Snijplank
- Mes
- Leuk om te serveren: geraspte Parmezaanse kaas
Ingredienten
- 300 g kipfilet
- 2 courgettes
- 250 g ricotta
- 2 teentjes knoflook
- Een handvol verse basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 250 g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
Te nemen stappen
- Stap 1: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 8-10 minuten).
- Stap 2: Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
- Stap 3: Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Stap 4: Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Stap 5: Snijd ondertussen de courgettes in dunne halve maantjes en hak de knoflook fijn.
- Stap 6: Voeg de courgette en knoflook toe aan de pan met kip en bak dit nog eens 3-5 minuten tot de courgette zacht is.
- Stap 7: Meng de gekookte pasta door het kip- en courgettemengsel.
- Stap 8: Voeg de ricotta en gescheurde basilicum toe en meng alles goed door elkaar.
- Stap 9: Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Stap 10: Serveer direct, eventueel met geraspte Parmezaanse kaas erover.