Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Kabeljauw met knoflook en spinazie

    Kabeljauw met knoflook en spinazie

    Kabeljauw met knoflook en spinazie

    Benodigdheden

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Koekenpan
    • Keukenpapier
    • Aluminiumfolie

    Ingrediënten

    • 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150-200 gram per stuk)
    • 300 gram verse spinazie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 50 ml olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 citroen
    • Voor de garnering: verse peterselie, fijngehakt

    Bereidingstijd

    Totale tijd: circa 30 minuten

    Bereidingswijze

    1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
    2. Kruiden van de vis: Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze in de ingevette ovenschaal.
    3. Bereiden van de spinazie: Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit deze tot hij goudbruin is. Voeg dan de spinazie beetje bij beetje toe, totdat deze slinkt. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Bakken van de kabeljauw: Spreid de gebakken spinazie en knoflook uit over de kabeljauwfilets. Besprenkel de filets met de rest van de olijfolie en wat citroensap. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie.
    5. Oven: Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de kabeljauwfilets in ongeveer 15-20 minuten gaar.
    6. Serveren: Haal de kabeljauw uit de oven en garneer met verse peterselie. Serveer met een partje citroen.

    Kabeljauw met knoflook en spinazie - Veelgestelde Vragen

    Hoe lang moet de kabeljauw gebakken worden?

    Bak de kabeljauw in een voorverwarmde pan op middelhoog vuur ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, tot hij goudbruin en gaar is.

    Je hebt kabeljauwfilets, verse spinazie, knoflook, olijfolie, zout en peper nodig.

    Ja, je kunt bevroren spinazie gebruiken. Laat het eerst ontdooien en druk zoveel mogelijk water eruit voordat je het toevoegt aan het gerecht.

    Je kunt andere stevige witte vis zoals tilapia of schelvis gebruiken als vervanging voor kabeljauw.

    Ja, dit recept is van nature glutenvrij. Controleer wel of alle gebruikte ingrediënten zoals kruiden glutenvrij zijn.

    Vervang de vis door stevige tofu of tempeh en gebruik plantaardige olie voor het bakken.

    Ja, je kunt knoflookpoeder gebruiken, hoewel verse knoflook een meer uitgesproken smaak geeft. Gebruik ongeveer 1/8 theelepel per teentje knoflook.

    Zorg dat de pan goed heet is en voeg voldoende olie toe. Dit helpt om een mooie korst op de vis te vormen en voorkomt plakken.

    Dit gerecht combineert goed met een lichte salade, quinoa, een pasta, of gestoomde groenten.

    Ja, je kunt overgebleven spinazie zeker opwarmen. Bewaar het in de koelkast en verwarm het kort in de magnetron of op het fornuis.

    Word lid van onze groepen

    Viewing all groups that are Hart

    Viewing 1 – 7 of 7 groups

    Viewing 1 – 7 of 7 groups