Kabeljauw met Geroosterde Paprika – Hartvriendelijk Recept
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Aluminiumfolie
- Mes
- Snijplank
- Leuk serving bord
Ingrediënten
- 450 gram kabeljauwfilet
- 2 grote rode paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- Olijfolie
- Zout
- Peper
- Verse peterselie (voor garnering)
Te nemen stappen
-
Paprika’s roosteren (20 minuten)
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en leg ze met de huid naar boven op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en seizoen met zout en peper. Rooster in de oven gedurende 15-20 minuten totdat de huid zwart geblakerd is. -
Kabeljauw bereiden (15 minuten)
Terwijl de paprika’s roosteren, neem je de kabeljauwfilet en leg deze op een andere bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout, peper en het sap van een halve citroen. Voeg de fijngehakte knoflook toe bovenop de filet. -
Kabeljauw bakken (12-15 minuten)
Plaats de bakplaat met de kabeljauw in de oven (parallel aan de paprika’s) en bak gedurende 12 tot 15 minuten of totdat de kabeljauw mooi gaar en vlokkerig is. -
Paprika’s afmaken (5 minuten)
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze iets afkoelen. Verwijder de zwarte huid en snijd het vruchtvlees in repen. -
Serveren (5 minuten)
Verdeel de geroosterde paprika’s over een bord, leg de kabeljauwfilet erop en garneer met verse peterselie en de resterende citroensap. Serveer direct.
Tijdslijn
- Totaal: 50-55 minuten
- 20 minuten voor het roosteren van de paprika’s
- 15 minuten voorbereiding van de kabeljauw
- 12-15 minuten bakken van de kabeljauw
- 5 minuten voor het afmaken en serveren
Geniet van dit heerlijke en hartvriendelijke gerecht! Perfect voor een gezonde maaltijd.
Reacties