Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Kabeljauw met citroen en knoflook uit de oven

    Kabeljauw met citroen en knoflook uit de oven

    Kabeljauw met Citroen en Knoflook uit de Oven

    Geniet van deze smaakvolle en gezonde kabeljauw met citroen en knoflook uit de oven. Een eenvoudig recept, perfect voor een doordeweekse avond maar ook speciaal genoeg voor gasten. Volg deze stappen voor een heerlijk gerecht dat binnen no time op tafel staat!

    Benodigdheden

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Mes
    • Snijplank
    • Kom
    • Aluminiumfolie (optioneel)

    Ingrediënten

    Voor 4 personen:

    • 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150-200 gram per stuk)
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 citroen, in dunne plakjes gesneden
    • 4 el olijfolie
    • 2 tl verse peterselie, fijngehakt
    • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Bereidingstijd

    Totale tijd: 30 minuten

    1. Voorbereiding: 10 minuten
    2. Kooktijd: 20 minuten

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie of bedek deze met aluminiumfolie voor gemakkelijk schoonmaken.
    3. Rangschik de kabeljauwfilets in de ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
    4. Meng in een kom de fijngehakte knoflook, olijfolie en peterselie. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de kabeljauwfilets.
    5. Leg de plakjes citroen bovenop de kabeljauw zodat elke filet bedekt is met enkele plakjes citroen.
    6. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de kabeljauw in 20 minuten gaar, of totdat de vis makkelijk uit elkaar valt met een vork.

    Tips voor serveren

    • Serveer de kabeljauw met een frisse groene salade of gestoomde groenten.
    • Probeer ook eens andere kruiden zoals dille of tijm voor een variatie in smaak.

    Bewaartips

    Bewaar eventuele restjes afgedekt in de koelkast. De kabeljauw is maximaal twee dagen houdbaar. Voor het opwarmen, zachtjes verwarmen in de oven of op laag vuur in een pan.

    Eet smakelijk!

    Populairste recept deze week

    We houden het aantal pageviews bij van onze recepten. En delen hier het meest populaire (dus meest bekeken) recept van deze week.

    Als anderen dit recept interessant vinden, dan jij misschien ook!

    Kabeljauw met citroen en knoflook uit de oven - Veelgestelde Vragen

    Hoeveel tijd kost het om dit gerecht te bereiden?

    De totale bereidingstijd is ongeveer 30 minuten, inclusief voorbereiding en baktijd.

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius voor het beste resultaat.

    Ja, bevroren kabeljauw kan worden gebruikt. Laat het eerst volledig ontdooien en dep het droog voordat je het in de oven plaatst.

    Naast zout en peper, zijn dille, peterselie en tijm goede opties die complementair zijn aan de citroen en knoflook.

    Probeer voor een milde smaak het gebruik van knoflookinfused olie of een snufje asafoetida poeder als vervanging voor verse knoflook.

    Ja, dit kabeljauwgerecht is natuurlijk glutenvrij. Zorg ervoor dat alle toegevoegde ingrediënten zoals kruiden ook glutenvrij zijn.

    Het is beter om een oven te gebruiken voor dit recept om de vis gelijkmatig te garen en een krokant korstje te krijgen. Een magnetron zou de structuur van de vis kunnen veranderen.

    Asperges, cherrytomaten, of courgette zijn goede keuzes die je samen met de vis in de oven kunt roosteren.

    De kabeljauw is gaar als hij gemakkelijk uit elkaar valt met een vork en de binnenkant niet meer doorschijnend is.

    Probeer limoen of sinaasappel voor een vergelijkbaar friszurige invloed op het gerecht als je geen citroen hebt of wilt gebruiken.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen