Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Kabeljauw in mosterdsaus

    Kabeljauw in mosterdsaus

     

    Hartvriendelijke Kabeljauw in Mosterdsaus

    Welkom bij dit recept voor een gezond en hartvriendelijk gerecht. Perfect voor iedereen die zijn hart gezond wil houden zonder in te leveren op smaak!

    Benodigdheden

    • Kookpan
    • Kleine sauspan
    • Vislepel of spatel
    • Mengkom

    Ingrediƫnten

    • 4 stukken kabeljauwfilet (elk ongeveer 150-200 gram)
    • 2 eetlepels mosterd
    • 200 ml magere room
    • 1 eetlepel olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Optioneel: verse dille voor garnering

    Bereidingsstappen

    Stap 1: Voorbereiden van de kabeljauw

    Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en peper.

    Stap 2: Kabeljauw bakken

    Verwarm de olijfolie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de kabeljauw toe zodra de olie heet is en bak elke zijde 3-4 minuten tot de vis goudbruin en gaar is. Haal de vis uit de pan en houd warm.

    Stap 3: Bereiden van de mosterdsaus

    Gebruik dezelfde pan om de magere room en mosterd toe te voegen. Roer goed door op een laag vuur tot alles goed gemengd en warm is. Proef en pas zonodig de kruiding aan met zout en peper.

    Stap 4: Serveren

    Schep de warme mosterdsaus over de gebakken kabeljauwfilets. Garneer met verse dille indien gebruikt en serveer direct.

    Bereidingstijd

    • Voorbereiding: 10 minuten
    • Kooktijd: 15 minuten
    • Totaal: 25 minuten

    Ontdek nog meer heerlijke en hartgezonde recepten op onze website.

    Volg ons ook op Facebook en Instagram voor regelmatige updates en meer hartgezonde recepten!

     

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Kabeljauw in mosterdsaus - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig om kabeljauw in mosterdsaus te maken?

    Je hebt kabeljauwfilets, mosterd, room, boter, ui, knoflook, witte wijn, zout en peper nodig.

    De kabeljauw moet ongeveer 10-12 minuten koken in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.

    Ja, je kunt andere stevige witvis zoals tilapia of schelvis gebruiken als alternatief voor kabeljauw.

    Voor een lactosevrije versie kun je kokosmelk of lactosevrije room gebruiken.

    Ja, je kunt de witte wijn vervangen door kippenbouillon of een beetje extra water met een scheutje citroensap.

    De kabeljauw is gaar als het vlees gemakkelijk uit elkaar valt bij het prikken met een vork en niet meer doorzichtig is.

    Ja, je kunt de saus van tevoren bereiden en de kabeljauw later toevoegen en koken wanneer je klaar bent om te serveren.

    Je kunt een mengsel van koude water en maĆÆzena toevoegen aan de saus en het opwarmen tot het dikker wordt.

    Ja, je kunt gedroogde kruiden gebruiken, maar zorg ervoor dat de hoeveelheid wordt verminderd aangezien gedroogde kruiden geconcentreerder zijn.

    Gekookte of geroosterde groenten, rijst of een frisse groene salade passen goed bij dit gerecht.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen

    Bekijken van 1 – 7 van 7 groepen