Kabeljauw in Knoflook en Peterseliesaus
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
- Knoflookpers (optioneel)
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten:
- 4 kabeljauwfilets (ongeveer 150-200 gram per stuk)
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- 50 ml olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 citroen, in schijfjes
- 125 ml droge witte wijn
Te nemen stappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Plaats de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de fijngesneden knoflook en de helft van de gehakte peterselie over de filets.
- Giet de witte wijn rond de filets in de schaal.
- Bak de kabeljauw in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
- Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en voeg de rest van de knoflook en peterselie toe. Bak deze tot de knoflook goudbruin is.
- Haal de kabeljauw uit de oven en schep de gebakken knoflook en peterselie over de vis.
- Serveer de kabeljauw met verse schijfjes citroen en eventueel wat extra gehakte peterselie.
Bereidingstips:
- Voeg een snufje chilivlokken toe aan de knoflook en peterselie voor een pittige toets.
- Je kunt de kabeljauw ook vervangen door een andere stevige witte vis zoals heilbot of tilapia.