Italiaanse Bonenstoof met Spinazie
De Italiaanse bonenstoof met spinazie is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor een gezellige avond. Het is rijk aan smaken en combineert de zachte texturen van bonen en spinazie met een kruidige tomatenbasis. Dit recept is eenvoudig te maken en staat garant voor een smaakvolle ervaring.
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 gram cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
- 200 gram verse spinazie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
Bereidingsstappen
- Verhit de olijfolie in een kookpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan en bak deze totdat ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes rode paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
- Schenk de tomatenblokjes in de pan en roer goed door.
- Voeg de cannellinibonen toe aan de pan en roer weer goed door.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Voeg de spinazie toe aan het mengsel en laat deze slinken terwijl je af en toe roert.
- Breng de bonenstoof op smaak met oregano, basilicum, zout en peper.
- Laat het geheel nog eens 5 minuten zachtjes koken.
Bereidingstijd
De totale bereidingstijd voor de Italiaanse bonenstoof met spinazie is ongeveer 30 minuten.
Serveren
Serveer de Italiaanse bonenstoof warm. Het is heerlijk met een stukje knapperig brood of over gekookte rijst. Geniet van dit comfortabele en hartverwarmende gerecht!