Heerlijke Instant Pot Havermout met Appel en Kaneel
Ben je op zoek naar een gezond en vullend ontbijt dat boordevol plantaardige eiwitten zit en ook nog eens goed is voor je cholesterolwaarden en lever? Dan zit je hier goed! Dit recept voor Instant Pot havermout met appel en kaneel is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook verrukkelijk en voedzaam. Laat je verrassen door de heerlijke smaken en de romige textuur van dit gezonde ontbijt!
Ingredienten
- 1 kop havermout (bij voorkeur glutenvrij)
- 2 koppen plantaardige melk (zoals amandel-, havermout- of soja-melk)
- 1 grote appel, in blokjes gesneden
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel ahornsiroop of agavesiroop (optioneel voor extra zoetheid)
- 1/4 kop rozijnen of noten (voor extra textuur en smaak)
- Een snufje zout
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Begin met het spoelen van de havermout onder koud water om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
- Alles in de Instant Pot: Voeg de havermout, plantaardige melk, blokjes appel, kaneel, ahornsiroop, zout en eventueel de rozijnen of noten toe aan de Instant Pot.
- Koken: Sluit de Instant Pot en stel deze in op de ‘Pressure Cook’ stand op hoge druk voor 3 minuten.
- Afbouwen: Laat na het koken de druk natuurlijk ontsnappen gedurende 10 minuten. Dit zorgt ervoor dat de havermout de tijd heeft om verder te garen en de smaken zich goed ontwikkelen.
- Serveren: Open de Instant Pot en roer de havermout goed door. Je kunt naar wens nog extra kaneel of noten toevoegen voordat je het opdient.
Geniet van je gezonde ontbijt!
En daar heb je het! Je kunt nu genieten van je zelfgemaakte Instant Pot havermout met appel en kaneel. Dit heerlijke ontbijt zit vol met gezonde ingrediënten die je energie geven voor de dag en je lichaam ondersteunen. Het is perfect voor drukke ochtenden of als je gewoon zin hebt in iets gezonds en lekkers. Eet smakelijk!
Tip: Bewaar eventuele restjes in de koelkast en verwarm ze de volgende dag voor een snelle, voedzame start van je dag!
Reacties