Herfstige Pompoenstoof met Salie
Deze verwarmende herfststoofpot met pompoen en salie is perfect voor de koudere dagen. Het is een heerlijk, hartig gerecht dat goed past bij een gezellig familiediner. Hieronder vind je het recept voor deze smaakvolle stoofpot.
Benodigdheden
- Kookpan: Een grote kookpan of stoofpot.
- Snijplank en mes: Voor het voorbereiden van de groenten.
- Houten lepel: Om te roeren zonder de pan te beschadigen.
Ingrediënten
- 1 kg pompoen, geschild en in blokjes
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 takjes verse salie, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat extra pit)
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
Stappen
- Verhit de olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze tot de uien glazig zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak deze enkele minuten mee totdat ze goudbruin beginnen te worden.
- Strooi de komijn, cayennepeper en wat peper en zout over de pompoen en roer goed door.
- Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de stoofpot ongeveer 20 minuten sudderen, of tot de pompoen zacht is.
- Voeg de fijngehakte salie toe en laat de stoofpot nog 5 minuten op laag vuur doorwarmen.
- Proef en voeg eventueel extra zout of specerijen toe om de smaak naar wens aan te passen.
Bereidingstijd
Totale tijd: 40 minuten
Serveren
Deze herfstige pompoenstoof met salie is heerlijk met een stukje knapperig brood of een portie rijst. Garneer eventueel met wat extra verse salie voor een sfeervol en smakelijk geheel. Geniet ervan!