Havermout Deluxe met Bosbessen en Amandelen
Deze heerlijke havermout is een perfect ontbijt voor een energieke start van je dag. Met de combinatie van zoete bosbessen en knapperige amandelen is het niet alleen lekker, maar ook gezond!
Benodigdheden:
- Kookpan
- Houten lepel
- Kom
- Mes (voor de amandelen)
Ingrediënten:
- 100g havermout
- 300ml melk (of plantaardige melk)
- 1 banaan (in stukjes)
- 150g bosbessen (vers of diepvries)
- 30g amandelen (gehakt)
- 1 eetlepel honing (optioneel)
- Snufje zout
- Kaneel (optioneel, naar smaak)
Stappen:
- Kook de havermout: Breng 300ml melk met een snufje zout aan de kook in een kookpan. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
- Voeg de havermout toe: Voeg de havermout toe aan de kokende melk. Roer goed door en verlaagt het vuur. Laat dit ongeveer 5-7 minuten sudderen, tot de havermout de gewenste dikte heeft bereikt.
- Voeg de bessen en banaan toe: Voeg de bosbessen en stukjes banaan toe aan de havermout en roer door. Laat dit nog 2-3 minuten zachtjes koken totdat de bessen iets zijn geslonken.
- Serveer: Schep de havermout in een kom en garneer met gehakte amandelen, een drizzle van honing en eventueel een snufje kaneel voor extra smaak.
Tijdslijn:
- Koken van de melk: 3-5 minuten
- Koken van de havermout: 5-7 minuten
- Toevoegen van fruit: 2-3 minuten
- Totaal: ongeveer 15 minuten
Geniet van je Havermout Deluxe met Bosbessen en Amandelen als een voedzaam en smakelijk ontbijt!
Reacties