Hartvriendelijke Hummus zonder Zout
Dit recept voor hummus is ideaal voor iedereen die een zoutarm dieet volgt. Met verse ingrediënten en kruiden zorgt deze hummus voor veel smaak zonder extra zout toe te voegen!
Benodigdheden
- Keukenmachine – Voor het mengen van de ingrediënten tot een romige textuur.
- Spatel – Om de hummus van de zijkanten van de kom te schrapen.
- Maatbekers en lepels – Voor het afmeten van ingrediënten.
- Kom – Voor het serveren van de hummus.
- Snijplank en mes – Voor het snijden van groenten.
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (ca. 400 g), goed afgespoeld en uitgelekt
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 4 eetlepels water (of meer indien nodig)
- Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)
- Olijfolie voor druppelen bovenop (optioneel)
Stappen en tijdslijn
- Voorbereiding (5 minuten)
- Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze uitlekken.
- Hak de knoflook fijn.
- Mengen (5 minuten)
- Doe de kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook, gemalen komijn en paprikapoeder in de keukenmachine.
- Mix alles goed door elkaar tot een gladde massa.
- Voeg 4 eetlepels water toe om de hummus romiger te maken, en mix verder tot de gewenste consistentie is bereikt. Voeg indien nodig meer water toe.
- Proeven en aanpassen (2 minuten)
- Proef de hummus en pas aan indien nodig (bijvoorbeeld meer citroensap of specerijen).
- Serveren (3 minuten)
- Schep de hummus in een kom en garneer eventueel met verse peterselie of koriander.
- Druppel er een beetje olijfolie over voor extra smaak.
Totaal tijd: 15 minuten
Geniet van je hartvriendelijke hummus als dip met groenten, op een broodje, of als onderdeel van een maaltijd. Dit zoutarme recept is niet alleen gezond, maar ook heerlijk!
Reacties