Recept: Hartige kikkererwtenpannenkoek met groentevulling
Benodigdheden
- 1 grote kom
- Frituurpan of koekenpan
- Spatel
- Grote lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- Voor de pannenkoeken:
- 250 gram kikkererwtenmeel
- 500 ml water
- 1 tl zout
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el olijfolie
- Voor de groentevulling:
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram spinazie
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Bereid het beslag: Meng in een kom het kikkererwtenmeel, water, zout en komijnpoeder tot een glad beslag. Laat het 30 minuten staan.
- Bereid de groentevulling: Verwarm 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de courgette en rode paprika toe en bak 5 minuten totdat ze zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
- Bakken van de pannenkoeken: Verhit een beetje olijfolie in de pan. Giet een lepel van het beslag in de pan en draai deze rond zodat het beslag de pan bedekt.
- Bak de pannenkoek aan elke kant ongeveer 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit voor de rest van het beslag.
- Serveren: Vul de pannenkoeken met de groentevulling en vouw ze dubbel. Serveer warm met een dipsaus naar keuze.
Tijdslijn
- Voorbereiding ingrediënten: 10 minuten
- Beslag bereiden: 5 minuten
- Groentevulling bereiden: 15 minuten
- Pannenkoeken bakken: 15 minuten
- Totaal: 45 minuten
Reacties