Griekse Moussaka uit de Slowcooker
Welkom in de wereld van de heerlijke Griekse keuken! Vandaag nemen we je mee op een culinaire reis met dit hartgezonde recept voor moussaka, bereid in de slowcooker. Deze variant is rijk aan eiwitten en vezels, perfect voor een sterk lichaam en goed voor je hart en spieren. Laten we beginnen!
Wat heb je nodig?
- 500 g mager gehakt (rund of lamsvlees)
- 2 aubergines, in plakken
- 500 g verse tomaten, in blokjes (of 1 blik tomatenblokjes)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g geraspte kaas (bijvoorbeeld feta of gruyère)
- 2 eieren
- 100 ml melk
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het bruin. Voeg vervolgens de tomaten, kaneel, oregano, zout en peper toe. Laat dit mengsel 10 minuten sudderen.
- In de tussentijd kun je de aubergineplakken grillen of bakken in een pan tot ze goudbruin zijn. Dit geeft een extra smaakboost!
- Neem je slowcooker en begin met het opbouwen van je moussaka. Begin met een laagje van het gehaktmengsel, gevolgd door een laag aubergine. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.
- Klop in een aparte kom de eieren en melk door elkaar en giet dit mengsel over de bovenste laag van de moussaka. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
- Zet de slowcooker op laag en laat de moussaka 4-6 uur koken.
Serveren en genieten!
Wanneer de moussaka klaar is, zul je jezelf niet meer kunnen bedwingen om een stuk te proeven. Serveer het met een frisse Griekse salade voor een complete maaltijd. Deze rijke en heerlijke moussaka is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid. Perfect voor een familiediner of een gezellige avond met vrienden!
Dus waar wacht je nog op? Pak je slowcooker en laat de magie beginnen. Eet smakelijk!
Reacties