Gezonde Ratatouille uit de Dutch Oven
Ratatouille is een klassiek Frans groentegerecht vol smaak en kleur. Deze gezonde versie gemaakt in een Dutch Oven (stoofpot) is perfect als bijgerecht of als gezonde maaltijdbasis. Volg onderstaande stappen voor een heerlijke ratatouille.
Benodigdheden
- Dutch Oven of een andere zware stoofpan
- Snijplank
- Scherp mes
- Lepel voor roeren
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien, in dunne plakjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 aubergine, in blokjes gesneden
- 2 courgettes, in halve maantjes gesneden
- 2 rode paprika’s, in repen gesneden
- 3 tomaten, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Fresh basilicumblaadjes, voor garnering
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 60 minuten
Te nemen stappen en bereiding
- Verhit de olijfolie in de Dutch Oven op middelhoog vuur.
- Voeg de uien en knoflook toe en laat deze ongeveer 5 minuten zacht worden.
- Doe de aubergine erbij en bak deze 10 minuten; roer regelmatig.
- Voeg de courgettes en rode paprika’s toe en bak nog eens 10 minuten.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, tijm en rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de ratatouille ongeveer 30 minuten sudderen, of tot alle groenten zacht zijn.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Garneer met verse basilicumblaadjes voordat je het serveert.
Serveersuggestie
Serveer deze gezonde ratatouille als bijgerecht bij een stuk gegrild vlees of vis, of geniet ervan als hoofdgerecht met wat gekookte quinoa of vers brood.
Smakelijk eten!