Gevulde Paprika’s met Volkoren Rijst
Benodigdheden:
- 1 koper oppervlak (snijplank)
- 1 mes
- 1 pan voor de rijst
- 1 ovenbestendig gerecht
- 1 lepel voor het mengen
- 1 kookpan voor de saus
Ingredienten:
- 4 grote paprika’s (rood, groen, of geel)
- 200 g volkoren rijst
- 400 ml groentebouillon
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 100 g maïs (uit blik of diepvries)
- 1 uisnipper
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte kaas (optioneel, voor topping)
Stappen:
Stap 1: Voorbereidingen (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de paprika’s schoon: snijd de bovenkant eraf en haal de zaadjes eruit.
Stap 2: Kook de rijst (20 minuten)
- Kook de volkoren rijst in de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking, dit duurt meestal zo’n 20 minuten.
Stap 3: Bereid de vulling (15 minuten)
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe, bak dit tot de ui glazig is (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de kidneybonen, maïs, paprika poeder, komijn, zout en peper toe. Meng goed en verwarm nog 5 minuten.
Stap 4: Meng alles (5 minuten)
- Voeg de gekookte rijst toe aan het bonenmengsel en roer alles goed door elkaar totdat het goed gemengd is.
Stap 5: Vul de paprika’s (10 minuten)
- Vul elke paprika met het rijst- en bonenmengsel.
- Plaats de gevulde paprika’s in een ovenbestendig gerecht.
Stap 6: Bakken (30 minuten)
- Bak de gevulde paprika’s in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.
- Optioneel: Voeg geraspte kaas toe de laatste 5 minuten van de baktijd voor een heerlijke kaasachtige topping.
Tijdslijn:
- Voorbereidingen: 10 minuten
- Koken van de rijst: 20 minuten
- Bereiden van de vulling: 15 minuten
- Mengen van de ingrediënten: 5 minuten
- Vullen van de paprika’s: 10 minuten
- Bakken: 30 minuten
Totaal: 1 uur en 30 minuten
Serveertip:
Serveer de gevulde paprika’s warm, eventueel met een frisse salade ernaast.
Reacties