Stoom Recept: Gestoomde Pompoen met Kaneel
Welkom in de wereld van gezonde en smaakvolle gerechten! Vandaag delen wij met jou een eenvoudig maar heerlijk recept voor gestoomde pompoen met kaneel. Deze internationale smaakmaker is rijk aan vezels en antioxidanten, perfect voor een sterk hart en gezonde bloedvaten. Laat je verrassen door de natuurlijke zoetheid van pompoen, gecombineerd met de warme smaak van kaneel!
Ingrediënten
- 500 gram pompoen (bijvoorbeeld Hokkaido of butternut)
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
- Optioneel: een handje walnoten of amandelen, gehakt
Benodigdheden
- Stoommandje of stoompan
- Snijplank en mes
- Kom
Bereidingswijze
- Begin met het voorbereiden van de pompoen. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2-3 cm.
- Breng een pan met water aan de kook en plaats het stoommandje erboven. Zorg ervoor dat het water de bodem van het mandje niet raakt.
- Doe de pompoenblokjes in het stoommandje en stoom ze gedurende 10-15 minuten, tot ze zacht zijn, maar nog wel een beetje beet hebben.
- Haal de gestoomde pompoen uit het stoommandje en doe deze in een kom. Voeg de olijfolie, gemalen kaneel en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken zich mooi vermengen.
- Eventueel kun je voor extra crunch gehakte walnoten of amandelen toevoegen. Meng deze erdoor en serveer warm!
Geniet van je gezonde maaltijd!
Deze gestoomde pompoen met kaneel is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een geweldige manier om jouw lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft. Perfect als bijgerecht bij je favoriete maaltijd of als gezonde snack! Eet smakelijk!
Reacties