Gestoofde Bloemkool met Spinazie Recept
Zoek je een gezonde, eenvoudige en lekkere maaltijd? Probeer dan dit heerlijke recept voor gestoofde bloemkool met spinazie. Het is niet alleen voedzaam maar ook nog eens verrukkelijk! Volg deze stappen voor een perfecte bereiding.
Benodigdheden
- Grote stoofpan of wok
- Spatel of houten lepel
- Snijplank
- Scherp mes
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
- 300 gram verse spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel citroensap (optioneel)
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 30 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze glazig, ongeveer 3-4 minuten.
- Strooi de gemalen komijn en het chilipoeder over de ui en knoflook en bak nog een minuut mee om de kruiden te activeren.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roerbak deze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en een beetje zacht beginnen te worden.
- Voeg een klein kopje water toe en dek de pan af met een deksel. Laat de bloemkool ongeveer 10 minuten stoven.
- Voeg de spinazie toe en roer goed door de bloemkool. Dek de pan weer af en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten stoven, of tot de bloemkool zacht is en de spinazie geslonken.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.
- Haal de pan van het vuur en serveer warm.
Serveren
Deze gestoofde bloemkool met spinazie is heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of vis. Ook kan het prima geserveerd worden als een licht hoofdgerecht, eventueel vergezeld van wat quinoa of rijst. Geniet van je gezonde en smaakvolle maaltijd!
Tip: Voeg voor extra textuur en smaak een handje gehakte noten of zaden toe net voor het serveren!